Eliminatie dieet

Hallo,

In de aanpak van langdurige klachten of ziekte willen we in de functional medicine steeds onderzoeken of er ongewenste effecten zijn van voedingsmiddelen. Er bestaan een aantal (prijzige) bloedtesten die we daarvoor kunnen inzetten, maar die zijn niet 100 % berekenbaar. Het kan dat er verhoogde antistoffen tegen een voedingsmiddel zijn, maar dat de ontstekingsreactie niet zo groot is. Ook evalueren die testen slechts een bepaalde waaier van ons immuunsysteem. En dus bij negatieve testen kan het toch nog dat de patiënt slecht reageert op voedingsmiddelen.

Een betrouwbare manier om voedselreacties te evalueren is een eliminatiedieet. Het is een tijdelijk dieet, waarbij na een aantal weken terug één voor één voedingsmiddelen toegevoegd worden. Heel waardevol, en soms kan dit voldoende zijn om een diepgaande verschuiving in de gezondheid mee te maken. We zetten het graag in bij het begin van een functional medicine behandeling, als diagnostische tool.

Diana, één van de gewaardeerde leden van ons CCT (collaborative care team) heeft nu een webinar serie ontwikkeld waarbij mensen in groep, online, tegen een beperkte prijs, meegenomen worden om het eliminatiedieet te verkennen en hopelijk toe te passen.

Website van Diana

Gezondheid!

Dr Bert Lefevre

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow Me

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.